Artisanaal zeezout
Industriëel tafelzout

Natuurlijk zeezout en fleur de sel zijn belangrijke bestanddelen in een gezonde voeding. Het gewone goedkope tafelzout is van een heel andere oorsprong. Ingewikkelde chemische processen zorgen ervoor dat het onzuivere grijze zout geraffinneerd wordt tot een hagelwit product en ontdaan van de meeste natuurlijke mineralen. Alleen natriumchloride blijft over en vele artificiële elementen worden toegevoegd. Heel wat mensen mogen daarom om medische redenen slechts zeer weinig of zelfs geen tafelzout gebruiken.

Het natuurlijke zeezout en de fleur de sel van Tavira worden enkel na verdamping en kristallisatie door zon en wind uit het zeewater geoogst. Er wordt niets aan toegevoegd. Het zuivere product komt zo bij u terecht.

Het zeezout uit Tavira heeft een aantal belangrijke kenmerken:

  • Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam.
  • Het lage natriumgehalte is heilzaam voor de bloeddruk en de werking van de hartspier.
  • Magnesium speelt een belangrijke rol in een aantal celfuncties, in het bijzonder bij de overdracht van neuromusculaire impulsen. Magnesium heeft ook een regulerende werking op de stofwisseling van koolhydraten en vetten in spier-, hart- en zenuwweefsels en helpt de spieren weer te ontspannen.
  • Calcium is goed voor de botten maar helpt bijvoorbeeld ook bij het aanspannen van spieren. 
  • Jodium 12 is een zeer belangrijk element in onze voeding. Een tekort kan vooral bij zwangere vrouwen en baby’s ernstige gezondheidsproblemen opleveren. Volgens de aanbevelingen van de Wereld Gezondheidsorganisatie moeten pasgeborenen en kinderen dagelijks 50 tot 120 microgram jodium opnemen, volwassenen tot 150 microgram en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven 200 microgram.
  • Selenium voorkomt het ontstaan van hart- en vaatziekten en vermindert de kans op kanker. Het is in grote mate aanwezig in bepaalde groenten, maar ook in het zeezout uit Tavira.
  • Caroteen bevat vitamine A en zorgt voor het goed functioneren van de ogen. 


Allemaal redenen om TaviraSal fleur de sel en traditioneel zeezout te gebruiken in de bereiding van uw gerechten.

Een overzicht van de samenstelling van fleur de sel van TaviraSal:       Natriumchloride        96,50%

Magnesium  0,55%
  Calcium  0,19%
  Kalium  0,09%
  IJzer  11,10 ppb
  Jodium 12  630,00 ppb
  Mangaan  1,90 ppm
  Selenium  4,80 ppm


Design: © Luc Vandeput Graphic Design  |   Sycro sitebuilding  |  www.lucvandeput.be

 

Comments